Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Speciális buszokkal készül a 2020-as Olimpiára a Toyota

2016. december 01. - Greenion

A Toyota a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokra készülve több mint száz üzemanyagcellás (FC) busz bevezetését tervezi.

toyota_uzemanyagcellas_busz_1.jpg

Világszerte már több városban használják a károsanyagkibocsátás-mentes, hidrogén meghajtású buszokat.

Az ilyen járművek hidrogént használnak üzemanyagként, ami a reakció végén vízzé alakul vissza (vizet, gőzt pufog ki), azaz üzem közben nem jár szén-dioxid-kibocsátással. Sajnos a hidrogénhajtású buszok elterjedését széles körű elterjedését akadályozza, hogy beszerzési áruk 3-4-szerese a normál dízelbuszokénak, ráadásul működtetésükhöz egy alternatív hidrogénkutak kellenek.

Ennek ellenére a Toyota a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokra készülve több mint 100 db FC buszt kíván bevezetni, elsősorban a tokiói térségben. Ezzel összhangban az FC buszok már 2017 elejétől megvásárolhatók lesznek Japánban, hogy a nagyközönség minél szélesebb körben megismerje a járműveket.

Az Olimpiára tervezett busz különlegessége, hogy nagykapacitású külső energiaforrásként is szolgál. A 9 kW2 maximális kimenő teljesítményre és összesen 235 kWh3 kapacitásra képes FC busz ilyenformán elektromos áramforrásként is szolgálhat például természeti katasztrófák esetén.

via

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr9712014018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása