Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Ilyen lesz a jövő benzinkútja?

2016. június 10. - Greenion

Az elektromos autók elterjedésével elkerülhetetlenül olyan új technológiákat kell bevezetni, ahol a benzinkutak mintájára tölthetjük autónkat. Íme egy ígéretes koncepció!

green.jpg

A kép forrása: www.fosterandpartners.com

A jövő töltőállomásainak tervei rendkívül inspirálóak. Vannak olyan elképzelések, amelyek a töltőállomásokat egyfajta „okos utcaként” képzelik el, ahol mindenki a saját házára felszerelt technológián keresztül töltheti gépjárművét, az energiát pedig visszatölti a rendszerbe. Ezzel az energiatakarékos módszerrel akár a munkahelyeken is energiát spórolhatunk, miközben töltjük autónkat, addig az irodánkban használhatjuk az ebből származó energiát. Így gyakorlatilag a tiszta energia teljes egészében felhasználásra kerül.

Ezzel a módszerrel minimálisra csökkentenénk a kipufogógázzal a légkörbe kerülő károsanyag-kibocsátást. A technológia hatására az egész várost rá lehetne kapcsolni erre a rendszerre, így az emberek egymás között is megoszthatnák az energiát, minimálisra csökkentve a pazarlást.

A tervek nagyon biztatóak, és egy videót is találtunk, amely a Nissan elképzeléseit mutatja be. Ez persze csak egy variáció, de az ötlet maga alapjaiban változtatná meg az energiafelhasználási szokásainkat. És remélhetően egy élhetőbb várost hozna magával következményként...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr88797426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása