Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Szupermotort tervezett a BMW

2016. október 14. - Greenion

A BMW Group 2016-ban ünnepli fennállása századik évfordulóját, és a centenárium alkalmából a cég tervezői egy fantasztikus motorkoncepciót mutattak be: ez a BMW Motorrad Vision Next 100. bmw_motorrad_vision_next_100_2.jpg

„A BMW Motorrad VISION NEXT 100 tanulmánnyal a BMW Group azt kívánja előrevetíteni, hogy milyenek lesznek a motorkerékpárok harminc év múlva, egy minden részletében hálózatba kapcsolt világban – a digitális korszak egyfajta kézzelfogható, tradicionális élményfaktoraként. A motorozás mindig is a szabadságról és a hétköznapokból való kiszakadásról szólt: amikor motorra ülsz és meghúzod a gázt, teljesen szabad vagy. Ezt kínálja a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány is. Kiutat a hétköznapokból” – fogalmazott Edgar Heinrich, a BMW Motorrad járműtervező részlegének vezetője.

A Vision Next 100-at olyan egyensúlyrendszerrel látták el, ami álló helyzetben és menet közben is megóvja a borulástól, így elvileg a sofőrnek még búkósisakra sem lesz szüksége. Az egyik legizgalmasabb újítás a géphez adott digitális szemüveg, ami vezetéstechnikai tanácsokat és beállítási lehetőségeket mutat vezetés közben.

Nemcsak a kényelem és a stabilitás voltak a fő szempontok a Next 100 tervezésénél, hanem a környezetbarát működés is. A háromszög alakú váz közepén egy hamisítatlanul egyedülálló történelmi emlék kapott helyet: az erőforrás, amelyet a zéró emissziójú elektromos meghajtás ellenére a legendás BMW boxermotor képe és kialakítása szerint formáltak meg a tervezők.

 

Az erőforrás megjelenése ugyanakkor a használat körülményei szerint is változik: álló helyzetben a motor mindenféle feltűnés nélkül pihen a vázba építve, menet közben azonban kiemelkedik, hogy ezáltal optimalizálja a koncepció légellenállását és még inkább megvédje a motorost az időjárási viszontagságoktól. Az erőforrás csiszolt alumínium felülete az egység kimagasló minőségét nyomatékosítja.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a futurisztikus gépet mikor tervezik piacra dobni – azt sem tudni, hogy egyáltalán terveznek ilyet. A BMW Motorrad vezető tervezője szerint a motorkerékpárok fejlesztésénél általában 5-10 évvel előre kell gondolkozni, de a Vision Next 100 még ennél is futuristább koncepció.

Forrás: http://www.bmw-motorrad.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr5311806503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása