Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Napelemek kicsit másképp

2016. július 20. - Greenion

Egy bostoni startup vállalkozás azzal ösztönzi az embereket a napelemek használatára, hogy esztétikusabb formában tervezi meg őket. A startup Henry Ford híres mondásából indult ki, mely szerint: „Bármilyen színt választhatsz, addig, amíg az fekete.”

napelemek1.jpg

Az autógyártás kezdetekor még lehetséges volt ilyen kijelentéseket tenni, de a jelenlegi piaci versenyben ez már szakmai öngyilkosságot jelent. A bostoni startup egy olyan technológiát talált fel, mellyel a napelemeket különféle színekben szerelhetjük fel a háztetőre. Azzal, hogy esztétikailag mutatósabb napelemeket gyártanak, a vállalkozás vezetői bíznak benne, hogy többen akarnak majd ilyen egyedi napelemeket beszerezni, növelve ezzel a természetes energiaforrások felhasználását mindennapjainkban.

A „SolarSkin” panelek textúrájukban is utánozzák a tető szerkezetét, és a természetes hatást, legyen szó látszatra faanyagú, cseréphez hasonlatos panelekről. Vagy akár még a gyephez hasonlatos paneleket is terveztethetünk háztetőnkre, ami azt a hatást kelti, mintha felfutott volna a moha a tetőre.

https://www.youtube.com/watch?v=4_1abLYmfcA

„Mi a napelemek és a természetes energiaforrások hívei vagyunk, és a célunk az volt, hogy egy olyan technológiát találjunk fel, ami motiválja az embereket is, hogy használják ezeket az energiaforrásokat” – emelte ki az ötletgazda. „Megtanultuk, hogy az emberek nagy része csúnyának tartja a napelemes paneleket. Ezzel a technológiai újítással próbáljuk ösztönözni őket a beszerzésükre” – jelentette ki Salama, a feltaláló.

napelemek2.jpg

A technológia, amellett, hogy bármilyen textúrát képes utánozni, hozzávetőlegesen ugyanannyi napenergiát alakít át, mint egy átlagos napelemes panel. A megújuló energiaforrások kreatív felhasználási módja remek lehetőség még több ember megszólítására: az ügy fontos. A környezet védelme pedig saját érdekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr848902782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása