Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Új szintre lépett a globális felmelegedés

2016. június 22. - Greenion

Küszöbérték felett mérték a légköri szén-dioxid-szintet a Déli-sarkon. A 400 ppm értéket idén tavasszal jegyezték a kutatók.

global_warming.jpg

A National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), vagyis az amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal mérései alapján folyamatosan nő a szén-dioxid-szint a Déli-sark térségében. A fosszilis üzemanyag kibocsátás légkörre káros hatásait a Föld ezen részén észlelték utoljára.

A NOAA kutatói szerint a Déli-sarkon még sosem volt küszöbérték közelében a szén-dioxid-kibocsátás.
„A mi életünkben a globális szén-dioxid-szint nem fog a 400 ppm-es küszöbérték alá esni, sőt minden bizonnyal hosszabb távon sem” – emelte ki a helyzet súlyosságát Pieter Tans, NOAA üvegházhatású gázokat számon tartó globális hálózatának vezető tudósa.

A Déli-sarkon a nyár folyamán alacsonyabbak az értékek, ugyanis a növények ilyenkor egy részét elnyelik a CO2 kibocsátásnak. Ám ilyen magas szint mellett a növények sem képesek elegendő mennyiséget fotoszintetizálni. Ez előrevetíti a szén-dioxid-szint növekedését évről-évre, amely az egész világ légkörére hatással lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr188831426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása