Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

A Brexit veszélyeztetheti a Párizsi Klímamegállapodást

2016. június 29. - Greenion

Nagy-Britannia jelentős szereplőként van jelen a párizsi klímaegyezményben, melynek egyik eddigi legfontosabb lépése a szén-dioxid kibocsátás visszaszorítása volt az ENSZ tagországokban.

brexit_klimaegyezmeny.jpg

A britek népszavazásának eredménye, miszerint kilépnek az Európai Unióból, veszélyeztetheti részvételüket a klímamegállapodásban. Donald Trump, az Egyesült Államok elnökjelöltje kijelentette, hogy ha megválasztják, visszavonja a Párizsi Megállapodást. A Brexitet támogató klímaszkeptikusok a klímaegyezmény ellen is kampányolhatnak.

Az Európai Unió tagjaként a britek is tárgyaltak olyan kulcsfontosságú kérdésekben, mint az üvegházhatást okozó gázok csökkentése. Az EU-s közös tehermegosztás a Brexittel veszélybe került, David Cameron utódjának a megállapodást is új alapokra kell majd helyeznie – írja a The Guardian.

„Az Egyesült Királyság aláírta a klímamegállapodást. Nagy-Britannia az Európai Unión kívül is vezető szerepet kíván játszani a klímaváltozás elleni küzdelemben. A lehető leghamarabb meg kell erősítenünk a klímamegállapodást” - nyilatkozta Stephen Cornelius, a WWF-UK főtanácsadója.

A brit zöld aktivisták felhívást indítottak, hogy az Unióból való kilépés ellenére az angolok őrizzék meg kötelezettségeiket a klímaváltozás kapcsán. A légszennyezésben évente majdnem 6 millió ember hal meg, így a kérdéssel közösen kell foglalkoznia a világ országainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr18853812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása