Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Jönnek a lapra szerelhető teherautók

2016. szeptember 16. - Greenion

Elsősorban humanitárius missziók munkáját megkönnyítendő, elkészültek az első "lapra szerelhető teherautók", amiket könnyű szállítani és összeszerelni.

global_vehicle_trust_ox_by_gordon_murray_33_0.jpg

A The Verge beszámolója szerint Torquil Norman brit üzletember hat évve ezelőtt szülte meg a könnyen összeállítható teherautók ötletét, és egy versenyautók tervezésével foglalkozó céget bízott meg a feladattal.
"Az OX hat éve még csak egy álom volt. Ma már nagyon közel járunk a megvalósításhoz: működő modelleket próbálunk ki egy átfogó tesztelés keretében" - nyilatkozta Norman.

Az OX névre keresztelt járműveket könnyű összeszerelni, hatvan elemből állnak, és a becslések szerint három ember nagyjából tizenkét óra alatt össze is tudja rakni.
Emiatt az OXOT könnyű és olcsó elszállítani azokba a fejlődő országokba, ahová egyébként nehézkes és drága lenne szállítójárműveket vinni. Tervezői elsődlegesen humanitárius célokra használnák az teherautót: vizet, gabonát, fertőtlenítőszereket, építőanyagokat szállítanának vele.

A járműre 1850 kilogrammot lehet pakolni, és akár 13 ember is elfér rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr4311712441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása