Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

20 perc töltéssel 500 km?

2017. január 12. - Greenion

A Samsung SDI közleménye szerint 2021-re olyan akkumulátort dobnak piacra, ami 20 perc töltéssel akár 500 km-re elegendő áramot szolgáltat az elektromos autóknak.


samsung.jpgforrás: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

A koreai gyártó közleménye alapján jelentős fejlesztések várhatóak a kimondottan autókba szánt energiatároló egységek gyártásában. A Samsung új prismatic cellái lehetővé teszik, hogy egy rövid, mindössze 20 perces villámtöltés alatt 500 km-re elegendő energiát töltsünk az elektromos autókba, ráadásul ennyi idő alatt az akkumulátor teljes kapacitásának 80%-ára tölthető, így teli akkuval elvileg akár 600 km-es hatótáv is elérhető lesz.

A prototípust a tervek szerint 2021-re véglegesíthetik és akkor dobhatják majd piacra. A hír egyik érdekessége, hogy az említett akkumulátorok gyártása jó eséllyel a hazánkban épülő új Samsung SDI gyárban zajlik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr9612119939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása