Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Hogyan készül a világ legkisebb autója?

2016. július 13. - Greenion

A Peel P50 a világ legkisebb autója, melynek gyártása már a 60-as években elindult és rögtön be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A közelmúltban a Channel Hogyan készült? sorozata a színfalak mögé nézett és bemutatta, hogyan gyártják a legkisebb automobilt.

miniauto_peelp50_vagott.jpg

Napjainkban az autók aprólékos, kifinomult technológiával készülnek, robotok és számítógépek végzik a folyamatokat, melynek során a részekből felépül az egész. Ellenben a világ legkisebb autójánál? Az biztosan kiderült, hogy az összeszerelése alacsony technológiával készül, ami minden bizonnyal nem változott sokat az elmúlt 50 évben.

Az autó összeszerelése is épp olyan bájos, mint a külseje: öntött üvegszálból készül, és a gyártó úgy aposztrofálja, mint „csupa szívvel és kézzel készül egyenesen Nagy-Britanniából”.
Nem tudom, emlékeznek-e még arra, amikor a Top Gear műsorvezetője, Jeremy Clarckson beszorult a miniautóba. A videót itt megtekinthetik, de azért reméljük, hogy a Peel P50-nek egyetlen új tulajdonosa sem jár így.

Minket kicsit arra emlékeztet ez a modell, mint a bevásárló központokban elhelyezett kis pénzbedobós „járgányok”, amik a megfelelő összeg befizetése esetén néhány percig zenélve, mozogva szórakoztattak kisgyermekként.

peel_p50_2.jpg

Ezek a mini csodák még mindig kaphatóak, ha valaki vásárolna egyet, egészen pontosan 12.999 angol fontért.
Egy ilyen modell talán kevésbé szennyezi a levegőt is, hiszen fogyasztása is kisebb, mint nagyobb méretű társaié. Emellett kevesebb helyet foglal és az innovatív üvegszálas technológiának köszönhetően nagyon könnyű, mégis rendkívül erős.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr388885058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása