Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

"Érző" autót tervez a Honda?

2016. december 06. - Greenion

A Honda jövő januárban, a CES elektronikai kiállításon mutatja be új koncepcióautóját, amit mesterséges intelligenciával és egy "érző motorral" turbóztak fel.

neuv_4_max800_0.jpeg

A The Verge technológiai portál beszámolója szerint a Honda egy egészen merész tanulmánnyal készül a 2017. januári Consumer Electronic Show (CES) kiállításra. A japán gyártó több koncepciót is szentel a "Cooperative Mobility Ecosystem" témájának, melyben a mesterséges intelligencia (AI), a robotika és a big data hatékony kombinációjában rejlő lehetőségeket tárják fel.

Ennek keretében mutatják be a NeuV névre keresztelt elektromos konceptautót is, ami amellett, hogy teljesen automatizált, egy "emotion engine", azaz érző motor elnevezésű mesterséges intelligencia vezényli. Hivatalos közleményében a Honda úgy fogalmaz, hogy az emotion engine "új lehetőségeket teremt az autó és ember közötti interakciókra".

Mi több, apró betűs részben azzal egészíti ki a leírást, hogy "az emotion engine lehetővé teszi a gépezetek számára, hogy saját érzelmeket alakítsanak ki."

Kíváncsian várjuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr4412027263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása