Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Tavak jelentek meg az Antarktiszon

2016. augusztus 24. - Greenion

Több ezer apró tó jelent meg az Antarktiszon, amely a globális felmelegedés egyik következménye. A felszíni olvadás veszélyt jelent az egész jégtakaróra.

tavak_az_antarktiszon.jpg

A NASA korábbi előrejelzései alapján a globális felmelegedés egy olyan határra lépett, ahonnan már visszafordíthatatlan következményekkel jár. Nő az átlaghőmérséklet, amely az emberek számára lassan már elviselhetetlenné válik. Az elmúlt fél év mérései azt mutatták, hogy az eddigi legmelegebb időszakon vagyunk túl a világtörténelemben.

https://www.youtube.com/watch?v=JK7NV2YheGk

Idén májusban tett közzé egy tanulmányt a Nemzeti Hó- és Jégadatközpont (NSIDC), miszerint sosem volt még ennyire kevés jég a Földön, mint tavasszal. 1,3 millió négyzetkilométerrel kisebb a jégtakaró kiterjedése, mint az elmúlt néhány év során. 8 éve döntögetjük a melegrekordokat, de a most mért eredmények aggasztóak. Egy korábbi videóban foglalták össze, hogy mi történne, ha az összes jégtakaró megszűnne Földünkön.

https://www.youtube.com/watch?v=VbiRNT_gWUQ

A most felfedezett tavak az Antarktiszon fentről apró pocsolyáknak tűnnek, ám rendkívül veszélyesek, hiszen gyengítik az egész jégtakaró stabilitását. Mindez meggyorsítja a jégtakaró aprózódását, szétesését, végül pedig teljes elolvadását, amely a fent látható videó alapján teljesen átrendezné Földünk térképét.
A kutatók számára is kérdéses, hogy mikorra várható a teljes olvadás, de a most közölt fotók aggodalomra adnak okot és bizonyítják a korábbi előrejelzéseket, amik megjósolták mindezt. Az emberiség szerepe pedig jelentős a folyamatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr9111648682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása