Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Közösségi finanszírozással készül a velomobil

2016. május 12. - Greenion

Egy leleményes svéd dizájner, Mikael Kjellman egy teljesen autószerű, elektromos motorral is megtámogatott, ám pedállal hajtható négykerekű kerékpárt, azaz velomobilt hozott létre.

podride-1020x610.jpg

A svéd dizájner-mérnök a kedvezőtlen svéd időjárási körülmények miatt fejlesztette ki azt a leginkább túracipőre hasonlító autót, amelyet PodRide-nak keresztelt el. Jellemzése szerint egy olyan motoros kerékpárról van szó leginkább, amely bármilyen időjárási körülmények közt használható.

A Podride kétféle meghajtással üzemelhető: lánc illetve napelem hajtotta elektromos motor segítségével. A 45 kilós járgányban még index és ablaktörlő is van, teljesen vízálló, fűthető a szélvédője, puha üléstámlája van. Ezen felül jó a rugózása és télen még szöges gumikat is fel lehet rá tenni. Kjellman egy kis csomagteret is tervezett bele bevásárló táskák számára, valamint vonórúdja is van, melyhez hozzá lehet csatlakoztatni a gyermekeket szállító szerkezetet is.

A tervező közösségi finanszírozással, az Indiegogo oldalon, 30.000 dollárt tervezett gyűjteni a járgány fejlesztésére, de már 56.000 dollárnál tart.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr388711494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása