Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Jön a károsanyag-mentes autó?

2016. február 26. - Greenion

Egy brit startup bemutatott egy zéró kibocsátású autó prototípust, ami hidrogénnel működik és hamarosan Európai utcáin is találkozhatunk vele. A végtelenül egyszerű Rasa tervezésnek összesen 18 mozgó alkatrésze van, és 480 kilométert tud megtenni mindösszesen 1400 gramm hidrogénből.

daw_5853-560x315.jpg

Az olajzabáló közlekedési eszközök potenciális ellenfelének működési mechanizmusa a következő: a hidrogén egy 8,5 kilowattos üzemanyagtankon keresztül egyesül az oxigénnel, amivel együtt vizet és elektromosságot formálnak, ezek pedig meghajtják a jármű belsejében lévő motort. A vízen felül pedig szuperkondenzátorok segítségével az autó visszanyeri a fékezésből származó energiát, amiből elektromosságot fejleszt. Ez az elektromosság az összes rendelkezésre álló energia majdnem felét teszi ki.

A Rasa hamarosan elkezdi az európai tesztelést, a későbbiekben pedig 20 tesztalany segítségével a közutakon is kipróbálják, 2018-ban tervezik piacra dobni. A maximális sebessége 96km/h, tehát nem győzi le a Tesla-t egy gyorsulási versenyen, de a hatótávolságát már a prototípus is meghaladja.

A koncepció nagyszerű, de a gyakorlati elterjedését ugyanaz a probléma gátolhatja, mint ami az elektromos autóknál is előjött, nincs megfelelő számú töltőállomás. Ugyanakkor jó hír, hogy olyan nagy márkák érdeklődnek a Rasa iránt, mint a Toyota, Honda és Nissan, akik együttműködést terveznek a benzinkutakkal.

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr418421258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása