Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

5 dolog, amit az új Bond autóról tudni kell

2015. november 06. - Greenion

Már vetítik a hazai mozik a legújabb James Bond filmet, a 007 Spectre – A fantom visszatér címmel. A Bond filmek hagyományaihoz igazodva kedvenc ügynökünk újra egy Aston Martin volánja mögé ült be – ami igazán különleges darab. A Mashable.com összeszedett az Aston Martin DB10-ről néhány érdekességet.

aston-db10.jpg

Kép forrása: Aston Martin

1. Hónapok alatt készült el
A fantom visszatér rendezője, Sam Mendes még 2014 szeptemberében jár az Aston Martin tervezőcsapatánál, és első látásra beleszeretett egy falon látható látványtervbe. A rendező ragaszkodott hozzá, hogy ez a kocsi kerüljön be az új Bond filmbe, azonban a forgatás kezdetéig már csak 7 hónap volt hátra. Az Aston Martin végül 25 fős csapatot delegált a projektre, hogy elkészüljön a DB10.

2. Nem eladó
A DB10 kifejezetten a 007 Spectre – A fantom visszatér-hez készült. Így sem most, sem a későbbiekben nem kerül forgalomba ez a modell. Maga a DB10 széria elnevezés is kizárólag James Bondé marad: a következő hivatalos Aston Martin a DB9 után a DB11-lesz.

3. Nem való közutakra
Mivel csak alig pár hónapjuk volt a kivitelezésre, a DB10 nem felel meg minden biztonsági előírásnak, és töréstesztet sem hajtottak végre rajta. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne biztonságos, hiszen a forgatás során számos látványos kaszkadőrmutatványt végrehajtottak vele. Volt is mivel: a DB10 is V8-as, 420 lóerős motort kapott…

4. Tíz darab készült
Ha már a kaszkadőrmutatványoknál tartunk: természetesen egy példány nem volt elég a forgatáshoz, ezért 10 darab készült el végül a DB10-ből. Bár a film készítése közben 34 millió dollár értékben törtek össze kocsikat, az Aston Martin szóvivője azzal büszkélkedett, hogy mind a 10 járgány „túlélte” a forgatást, és az autókat ki is állítják majd. Mi több, az egyiket felajánlották egy jótékonysági árverésre.

5. 50 éve a Bond filmekben
A DB10 egyben jubileumot is ünnepel: az Aston Martin már 50 éve James Bond kedvenc közlekedési eszköze. A 24 James Bond járgányból 12 volt Aston Martin, messze legyőzve a többi márkát.

VIA

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr308054996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása