Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

2017-ben már jöhetnek a repülő autók?

2015. október 15. - Greenion

Emlékszünk még George Jetson járgányára? Ami pár évtizede még csak tudományos-fantasztikumnak tűnt, az ma már a valóság: egyre több cég foglalkozik repülő autók gyártásával. A money.cnn.com szerkesztősége utánajárt a témának, és szerintük akár már 2017-ben forgalomba kerülhetnek az első ilyen járgányok.

the-jetsons-flying-car.jpg

Terrafugia, Aeromobil, Moller International, PAL-V – csak néhány név az egyre bővülő cégek sorából, amik a repülő kocsikra szakosodtak. Számos prototípust élőben is bemutattak már, így a legtöbb gyártó azt reméli, hogy 1-2 évben belül forgalomba kerülhetnek az új közlekedési eszközök.

A cnn beszámolója szerint –akárcsak a sofőr nélküli autók esetében – az igazi korlátot nem a technológia jelenti: a repülő autók elterjedésének valódi gátja elsősorban a vonatkozó törvények és szabályok hiánya. Szintén fontos tényező a megfelelő infrastruktúra biztosítása: ezek a járművek a jelenlegi fázisukban még reptereket igényelnek a le- és felszálláshoz.

A repülő autóknak nem volt jó reklám, hogy idén májusban a szlovák Aeromobil 3.0-ás változata a tesztrepülés során lezuhant - szerencsére a pilóta sérülés nélkül megúszta a balesetet…

A repülésre is alkalmas kocsik széles körű használatának másik visszatartó ereje az igen borsos ár is: az említett modellek 300 ezer és 600 ezer dollár között mozognak.

Nézzétek meg a CNN összefoglalóját!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr327969947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása