Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

3D nyomtatott autó venné fel a versenyt a 918 Spyderrel

2015. október 09. - Greenion

Egy amerikai start-up cég merész vállalást tett: állításuk szerint „Penge” névre keresztelt, 3D nyomtatóval készült alkatrészeket is használó járművük megdöntheti a Porsche 918 Spyder gyorsulási rekordját.
Lássuk a 918 Spyder lenyűgöző adatait: 2,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre, a 200km/h eléréséhez sem kell több neki 7,7 másodpercnél, ráadásul a végsebessége 345 km/h-ig tart.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is készül a világ leggyorsabb autója, az alábbi videóban betekintést nyerhettek a kulisszák mögé:

 

Ehhez képest a Divergent Microfactories azt állítja, hogy készülő 3D-s szuperkocsijuk, a 700 lóerős Blade akár 2 másodperc alatt is eléri a bűvös 100 km/h-s határt – persze ez csak még elmélet.

blade.jpg

(A kép forrása: http://www.divergentmicrofactories.com/)

Természetesen nem az egész kocsi áll 3D nyomtatott elemekből, elsősorban az alváz és az utastér egyes elemei készülnek a technológiával, a négyhengeres turbómotort pedig egy michigani gyártó biztosítaná a Divergent Microfactories számára. Kérdés, hogy a 3D nyomtatott elemek mennyire bírnák a nagy sebességgel járó terhelést, a Mashable kissé szkeptikus újságírója szerint a Blade valóban elérheti 2 másodperc alatt a 100 km/h-t, egyetlen alkalommal.

Az is elképzelhető, hogy a hangzatos kijelentések mögött inkább PR célok állnak: a Divergent Microfactories alapítója, Kevin Czinger azt reméli, hogy az általa kínált technológiával az autógyártás folyamata környezetbarátabbá tehető: „Ha a gyártás a jelenlegi formájában folytatódik, nemcsak a mi és a gyerekeink egészégét teszi tönkre, de az egész bolygóét.” – nyilatkozta.

Felhasznált források:

http://mno.hu/autopult/igy-keszul-a-vilag-leggyorsabb-autoja-a-918-spyder-1265833 
http://mashable.com/2015/06/29/3d-printed-supercar/#UXXKEPkX4gqE 
http://www.bbc.com/autos/story/20150629-divergent-microfactories-targets-3d-printed-performance 
http://www.divergentmicrofactories.com/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr927952136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása