Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Visszatér a DeLorean!

2016. február 05. - Greenion

Egy amerikai törvénymódosításnak köszönhetően újra gyártósorra kerülhet a Vissza a jövőbe filmek miatt már-már ikonikus státuszt magának mondható DeLorean DMC 12 - számolt be a Verge magazin.

delorean.jpg

(a kép forrása: DeLorean Motor Company)

A kisszériás gyártásra vonatkozó szabályozás módosítása miatt 30 év után visszatérhet a legendás DeLorean. A jellegzetes verdából 1981 és 1983 között összesen 9000 darab készült, azonban a Vissza a jövőbe filmek miatt a népszerűsége mind a mai napig nem csökkent.

Emiatt Stephen Wynne brit vállalkozó 1995-ben megalapította a DeLorean Motor Company-t, ami ugyan nem gyárthatott új példányokat, de az alkatrészek gyártása révén lehetővé tette a tulajok számára az eredeti darabok szervizelését illetve felújítását.

A közelmúltban bevezetett törvényi változással rövidesen elindulhat a teljesen új példányok gyártása, amik külsőben hűen követik az eredeti DMC 12 megjelenését, azonban a Verge beszámolója szerint új motort kapnak. A pletykák szerint a 300-400 lóerős motort a Toyota biztosítja majd, ami jelentős előrelépés a korábbi, 130 lóerős motorhoz képest. Az újítást az is indokolja, hogy az elmúlt 30 évben jelentősen megváltoztak a károsanyag kibocsátásra vonatkozó szabályok.

Az új DMC 12 modellből várhatóan 325 darab készülhet évente, és az árát 100 ezer dollárra becsli a Verge.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr578362508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása