Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Kereszteshadjárat? - Obama alaszkai túrája a Rolling Stone szemével

2015. szeptember 24. - Greenion

Barack Obama az első amerikai elnök, aki hivatali időszakában Alaszka sarkvidéki területeire látogatott, hogy személyesen is megszemlélje a klímaváltozás hatását az alaszkai gleccserekre.

Obama a szeptember elejei alaszkai látogatása során arra ösztönözte a világ vezetőit, hogy támogassák a párizsi klímamegállapodás megkötését – ezzel együtt a károsanyag-kibocsátás kötelező korlátozását. Az Anchorage-ban tartott GLACIER konferencián az elnök a világ legnagyobb gazdaságának, a világ második legnagyobb környezetszennyező államának vezetőjeként elismerte, hogy az Egyesült Államok hozzájárul a klímaváltozás okozta problémák súlyosbodásához.

Az elnök beszédében a globális éghajlatváltozás egészen végzetes következményeire figyelmeztette a közvéleményt: súlyos nemzetközi konfliktusok, elnéptelenedett városok, a tenger alá került országok rémképét vázolva.

alaska-566722_1280.jpg

Obamát a legendás amerikai közéleti magazin, a Rolling Stone stábja is elkísérte az alaszkai útra, ahol a lap egyik vezető szerkesztője, Jeff Goodell mélyinterjút készített a rendkívül érzékeny témában az amerikai elnökkel. A riport vezető anyagként, „Obama klíma keresztes-hadjárata” címmel természetesen a lap címlapjára is felkerült.

A cikk sok esetben nem kíméletes az elnökkel szemben, az egyik kép aláírása például ez: "Obama elnök selfie-t készít az emberi civilizáció végéről."

A teljes interjú elolvasható itt, az útról készült videóanyag pedig megtekinthető alább:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr967815916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása