Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Utazzon sofőr nélküli autóval!

2016. január 26. - Greenion

Egyre gyakrabban olvashatunk a sofőr nélküli autók elterjedéséről, bár a legtöbb hír egyelőre a nyilvános tesztekről vagy az ilyen járművek okozta balesetekről szól. A mashable.com technológiai portál cikke szerint azonban a vezető nélküli modellekkel már úgy is találkozhat a nagyérdemű, hogy azok még nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

gm-working-on-car-to-car-and-car-to-object-communications-technology_100399726_h_1.jpg

A portál a North American Internal Auto Show kiállításon elhangzott újításra utal: a General Motors vezetője ugyanis bejelentette, hogy a jövőben olyan utazási szolgáltatás fejlesztésén dolgoznak, amiben a sofőr nélküli autókra építenek. A cég ráadásul korábban 500 millió dollárt fektetett egy partneri együttműködésbe az Uberhez hasonló szolgáltatást kínáló Lyft céggel.

„A vezető nélküli járművek várhatóan nem a vásárlók számára lesznek leghamarabb elérhetőek, hanem egyfajta szolgáltatásként. Olyan autókat tervezünk bevezetni, amik kizárólag Austinban közlekednek, kontrollált körülmények között, és maximum 30 mérföld/óra sebességgel”. – nyilatkozta Dan Ammann.

Az elhangzottak alapján a szolgáltatás különlegessége nem csupán annyi lesz, hogy sofőr nélküli autókkal nyújtanak sofőrszolgáltatást. Mivel a technológiát összekapcsolják a Lyft alkalmazásával, a rendelésre érkező jármű a felhasználó számos egyedi igényének fog megfelelni: például előre beállított ülésekkel, illetve az utas kedvenc dalaival a zenelejátszóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr878317538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása