Csökkents, hogy növekedhess!

Greenion blog

Greenion blog

Sydney mintaprojektje: közlekedési táblák e-papírból

2015. szeptember 02. - Greenion

A Sydney-i járművezetők idéntől a világon eddig egyedülálló, elektronikuspapír-alapú közlekedési táblákra támaszkodhatnak vezetés közben. A jelzőtáblák ráadásul napenergiával működnek.

eink_traffic_signc.jpgforrás: Visionect

Az Ausztrál Közúti és Tengeri Szolgálat a Visionect e-papír kijelzőgyártóval közösen létrehozott projektje elsőként használja az eddig e-könyv olvasókról és okos órákról ismert elektronikus tintát közlekedést segítő célokra.

A táblák 3G-s mobilhálózaton keresztül kommunikálnak egy központi szoftverrel, és működésüket nem befolyásolja sem az áramszünet sem a nagy meleg. Ezek ugyanis a hagyományos digitális jelzőrendszerek legfőbb lehetséges problémaforrásai.

sydney_epaper_road_signn_1.jpgforrás: Visionect

Sydney-ben a napenergiára és a rendkívül energiatakarékos elektronikus papír technológiájára támaszkodva így egy 100%-ban önfenntartó közlekedési táblarendszert alakított ki. A rendszer szoftvere „ébresztő és pihentető”, funkciókkal optimalizálja az energiafogyasztást, és mivel az energiatakarékos kijelző nem háttérvilágítással működik, az e-tábla fénye sötétedéskor automatikusan aktiválódik, növelve az éjszakai láthatóságot is. A Visionect helyszíni GPS-jeladókat is hozzáadott a rendszerhez arra az esetre, ha valaki megpróbálna kárt tenni az egységekben, így védve ki az illetéktelen beavatkozásokat, lopásokat.

Amellett, hogy energiatakarékosak, a testre szabható e-közlekedési táblák a jövőben csökkentik a városok ideiglenes közúti jeleinek elhelyezésével járó kiadásokat is. Eddig tizenöt jelzőtáblát teszteltek sikeresen a sydneyi George Street-en, és a táblákon ezentúl olyan kiegészítő információkat is megjelenítenek az autósok számára, mint például a labdarúgó-mérkőzésekkel vagy koncertekkel kapcsolatos közlekedési tudnivalók.

via 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenion.blog.hu/api/trackback/id/tr157753138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása